top of page

BLOG

MERKÜR'DE EĞİTİM

  • Yazarın fotoğrafı: Funda Mücaviroğlu
    Funda Mücaviroğlu
  • 21 Ağu 2024
  • 2 dakikada okunur

   ‘’Çocukların ne öğrenmesini istiyoruz? Çocuklar en iyi nasıl öğrenir? Çocukların ne öğrendiğini nasıl anlarız?’’


    Anaokullarında ve okulöncesinde kullanılan eğitim yaklaşımları çocukların öğrenmelerini ve gelişimlerini destekler.  Gelişim doğduğumuz andan itibaren hayatımız boyunca devam eder. Gelişimin en hızlı olduğu çocukluk döneminde yani anaokulunda yaparak, yaşayarak, sorgulayarak öğrenen çocuklar öğrendiklerinin bu hayatta ne işe yarayacağını farkına varan, bilen çocuklar olarak yetişirler.


   Günümüzde eğitimde sürekli değişen programlar nedeniyle herkes eğitimi sorgulamaya başladı. Dünyada eğitim konusunda ileri gelen programlar önem kazanmaya başlarken, okullar bu programları kullanmaya ve öne çıkarmaya başladı. Ülkemizde özel okulların bazıları ‘’Uluslararası Bakalorya’’ eğitim sistemini benimsediler. Bu sistem üç koldan oluşuyor. Bu sistemi benimseyen özel okullar uluslararası bireyler yetiştirmeyi hedefliyor. İlk kolu olan ve anaokulunda başlayan ‘’Primary years programı ‘’yani ilk yıllar programında amaç çocukların fiziksel ve sosyal dünyayı aktif olarak öğrenmeleridir.  Bilgiler tek başına yeterli değildir. Çocukların kavram, beceri ve tutumlarını geliştirmek önemlidir. ‘’ Beceri ’’ bu kelime çocuklar için çok önemli çünkü ‘’Sorun çözebilen bireyler’’ yetiştirmeliyiz. Bu nedenle Merkür’ün hedeflediği araştırma yapabilen, etkili iletişim kurabilen, eleştirisel ve yaratıcı düşünebilen çocuklar yetiştirirken bu becerileri kazandırmaktır.  İletişim kurabilen, riski göze alabilen, cesaretli, bilgi sahibi, ilkeli, açık görüşlü, dengeli, dönüşümlü bireylerin yetişmesi için aktif öğrenmeleri hedeflenir.


   Günümüzde artık iki dil konuşabilmek önemli… Merkür de eğitimin içinde olan İngilizceyi çocuklar doğal olarak öğreniyor. Hedefimiz yabancı dili öğretmek yerine sevdirmek, edindirmektir. Anadili gibi yabancı dili de doğal ve akıcı kullanabilen çocukların yetişmesinde doğru temelleri atabilmektir. İngilizce her gün sabah saatlerinde aktif olarak etkinliklerle birlikte ilerliyor. Çocuklar yabancı dili etkinliklerinde, bahçede, oyunlarında kullanıyor. Geçen gün bir çocuğumuz göster – anlat etkinliğini yaparken, konuşmasına İngilizce kelimeler ekledi ve öylesine doğaldı ki bu bizi güldürdü. Öğrendikleri İngilizce kelimeleri ve cümleleri ‘’Doğru yerlerde kullanabilmeleri’’ işte bizim istediğimiz tam olarak budur. İngilizce öğrenirken attığımız temelin sağlam ve kalıcı olmasıdır.   


   Merkür, meyve ağaçları, hobi bahçesi, çocukların gelişimini destekleyen oyun alanlarını içine alan çok geniş bir bahçe alanına sahip olması nedeniyle aynı zamanda bir orman okuludur. Eğitim özellikle yaz dönemi tam gün bahçe alanında devam ederken, kış dönemi ise yarım gün bahçe alanını kullanma imkanına sahibiz. Bahçemizde sevgiyle büyüttüğümüz köpeğimiz ‘’Zeytin’’ ve iki kedimizle, balıklarımız ve Zeytinin dostu Karga ‘’Gak’’ sayesinde hayvanlarla nasıl birlikte yaşamamız gerektiğini öğreniyoruz. Hayvan Dostlarımız bu dünya da yaşarken bize nasıl destek oluyorlar? Öğreniyoruz. Çocuklar doğayla iç içe yaparak, yaşararak, dokunarak, hissederek öğreniyorlar.


   Jean Piaget' in çocuk gelişimi konusundaki teorileri çocukların kendi geliştirdikleri ve yürüttükleri etkinlikler sayesinde öğrenebildiklerini öngörür. Merkür' de çocuklar etkinlikleri yaparak, yaşayarak, yaratarak, araştırarak, sorgulayarak, düşünerek, planlayarak, keşfederek öğrenirler. Öğretmenleri çocukların ilgi ve isteklerini göz önünde bulundurarak, çocuklara kendi akıl, beceri ve yaratıcılıklarını kullanarak özgün çalışmalar yapmalarını sağlamak için rehberlik ederler. Scamper tekniği, çocukların düşünme becerilerini kazanmasını sağlar. Masal Terapisi, duygusal dengeyi sağlamak ve yaratıcı düşünce becerilerini geliştirir. Eğitsel Oyunlar, çocuklar eğlenerek öğrenirler. İşbirliği ve rekabeti teşvik eder. Mandala Terapisi, Çocuğun çevresine uyumunu, nasıl ilişkiler kurduğunu, arkadaşlarının kendisini nasıl algıladığına dair bireysel düşüncelerini yansıtmasına yardımcı olur. Çocuğun dikkat süresi uzar. Konsantrasyonu artar. Sabırlı olmayı öğrenmesini sağlar. Ruhsal anlamda rahatlamasını, kendini iyi hissetmesini sağlar. Beden, ruh ve zihin bütünsel anlamda rahatlar.


   Merkür'de kullandığımız bu eğitim yaklaşımları, teknikler ve etkinlikler alanında uzman kişiler tarafından verilirken çocukların gelecekteki başarılarını hedefliyor.


27. Yılımızda tüm çocuklarımıza SEVGİLERİMİZLE…


Funda MÜCAVİROĞLU

Çocuk Gelişimi



 
 
 

Comments


IMG_8803.JPG
  • Beyaz Facebook Simge
  • Beyaz Instagram Simge
  • Beyaz LinkedIn Simge

İletişim Bilgileri

Adres

© Copyright 2025 by

Özel Merkür Kreş ve GBE

Tel: +90 (216) 446 98 80

Cep: +90 (536) 420 97 90 

Email: merkurcocukevi@hotmail.com

Özel MERKÜR Kreş ve GBE

Postane Mah. İlknur Sok. No:12 Mercan - Tuzla / İstanbul / Türkiye

bottom of page